Zoeken

300 professionele chauffeurs in de gevangenis

29 januari 2012 - 08:49 - Gemeenschap

©

De professionele bestuurders ergeren zich aan de nieuwe verkeersregels en klagen een verkeerde toepassing van de wegcode aan, waarbij artikel 137 niet zou gerespecteerd worden.

De voorzitter van de Nationale Unie van Federaties van Chauffeurs en Transportbedrijven, Mohamed Metal, heeft spijt dat hij de nieuwe verkeersregels goedgekeurd heeft. Deze hebben ervoor gezorgd dat op heden meer dan 300 vrachtwagenchauffeurs in de gevangenis zitten.

Volgens Metal "werden van 2760 vrachtwagenchauffeurs het rijbewijs ingetrokken in zes maanden". Hij hekelde in dit verband het gebrek aan regionale commissies, zoals de politie en gerechterlijke ambtenaren, om uitspraak te doen in geval van ongevallen met slachtoffers, volgens de voorschriften van de nieuwe code.

De toon stijgt bij de transportprofessionals, die ermee dreigen zondag een protestactie te houden in de haven van Casablanca, om op te roepen tot een soepelere toepassing van de verkeersregels, maar ook om hun sociaal-professionele situatie te bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team