Zoeken

Ajax stuurt Ihattaren na reeks incidenten terug naar Juventus

2 november 2022 - 07:00 - Sport

©

Ajax meldde maandag dat de koopoptie in het contract van Mohamed Ihattaren niet wordt gelicht en dat zijn huurcontract tevens niet wordt verlengd. Daarmee keert de aanvallende middenvelder in januari terug bij Juventus.

Ihattaren kwam in januari op huurbasis over van Juventus. De twintigjarige middenvelder speelde vijf officiële duels voor Jong Ajax en scoorde daarin vier keer. Hij kwam één keer in actie voor de A-ploeg, namelijk als invaller in de verloren bekerfinale tegen zijn oude ploeg PSV. Maar hij kon omwille van de vele incidenten op zijn traject, Ajax niet overtuigen om de samenwerking te verlengen, schrijft het AD.

Lees ook: Mo Ihattaren reageert op brandstichting Porsche

De aanvaller werd snel na zijn aankomst bij Ajax al uit de selectie gelaten. De club stelde dat de hij ‘niet fit’ was, maar zijn afwezigheid bleek gelinkt met bedreigingen uit het criminele circuit. Daarna werd het duidelijk dat Ajax geen toekomst meer zag in de speler. Het contract van Ihattaren bij Juventus loopt nog door tot medio 2025.

Lees ook: Mohamed Ihattaren trouwt met TikTokster Yasmine (foto’s)

Trainer Alfred Schreuder werd op de persconferentie daags voor het Champions League-duel met Rangers FC gevraagd of hij het als een persoonlijke nederlaag beschouwt dat hij Ihattaren niet aan het voetballen heeft kunnen krijgen. "Ik zie het niet als persoonlijke nederlaag dat het niet is gelukt. We hebben er naar mijn mening alles aan gedaan binnen Ajax. Daarmee is alles gezegd. Ik heb Ihattaren zo’n zeven of acht weken geleden voor het laatst gesproken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team