Zoeken

Mohamed Ihattaren vertelt over ervaring in Italië

15 januari 2022 - 09:40 - Sport

©

Tijdens de laatste drie maanden van het afgelopen jaar verdween Mohamed Ihattaren van de radar bij Sampdoria. De speler spreekt nu, na een paar weken van stilte, openhartig met de Nederlandse pers over de redenen van zijn verdwijning en de omstandigheden waarin hij in Italië belandde.

Door PSV Eindhoven te verlaten voor Juventus hoopte de speler van Marokkaanse afkomst zijn carrière een boost te geven, maar dat draaide volgens hem helemaal anders uit. "Ik ben weggegaan vanwege de omstandigheden bij Sampdoria. Als negentienjarige zat ik daar in een hotelkamer. Alleen, volledig aan mijn lot overgelaten. Ik kon het niet meer opbrengen. De coach wist niet eens dat ik linkshandig was. Allerlei afspraken werden niet nagekomen. Alsof ik niet bestond. Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld, geen bankrekening of verzekering. Toen heb ik voor mezelf gekozen, mezelf in bescherming genomen en ben vertrokken. Het vertrouwen was weg," zegt Ihattaren aan De Telegraaf.

Lees ook: FC Utrecht geeft Mohamed Ihattaren een kans

De jonge aanvaller vertelt dat hij in het onbekende was gedropt en niet wist hoe hij zich moest redden. "Ze vertelden me dat ze de salarissen om de twee maanden betaalden, maar dat was niet waar, ze hielden zich aan geen enkele afspraak. Niemand sprak met me behalve de teammanager, ik zag mensen in pakken, ik wist niet eens wie ze waren. Het kunnen managers of taxichauffeurs zijn geweest," vervolgt hij.

Lees ook: Mohamed Ihattaren verdwenen

Ondanks zijn goede wil had Ihattaren het gevoel dat hij "op vakantie" was omdat niemand om hem gaf. Ihattaren wil die donkere periode nu graag afsluiten met een rentree op de Nederlandse velden. "Ik weet dat ik een half jaar niet heb gevoetbald en een wedstrijd of vier nodig zal hebben om in mijn ritme te komen. Ik moet nu echt fit worden. Ik weet dat ik dat snel voor elkaar kan krijgen. Dat bleek ook afgelopen zomer. Ik wil zweten, kramp krijgen. Ik wil het voelen dat ik weer voetbal. Heerlijk." Volgens verschillende bronnen zou hij graag terugkeren naar de Nederlandse competitie. Utrecht heeft belangstelling voor hem getoond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team