Zoeken

Bomaanslagen Marrakesh en Casablanca: Osama Bin Laden dood

3 mei 2011 - 13:00 - Wereld

©

Osama Bin Laden, leider van de terroristische organisatie Al Qaeda, werd zondag gedood door Amerikaanse troepen. Zijn dood werd bevestigd in de nacht van zondag op maandag door U. S. president Barack Obama.

De president meldde in zijn toespraak dat het lichaam van Ben Laden, gedood tijdens een Amerikaanse commando in Pakistan met drie van zijn medeplichtigen, werd geïdentificeerd door middel van DNA-tests.

De dood van Osama Bin Laden, wiens organisatie wordt verdacht achter de aanslag van Marrakesh (16 doden) te zijn, werd met veel vreugde gevierd in de Verenigde Staten, waar, bij de aankondiging van zijn dood, honderdduizenden mensen zich in de straten verzamelden.

In Marokko ligt Al Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM) ook achter de aanslagen van 16 mei 2003 in Casablanca. Die dag hadden vijf bomaanslagen plaatsgevonden op door buitenlanders bezochte plekken. 45 mensen waren gestorven waarvan 12 zelfmoordterroristen.

Volgens een WikiLeaks kabel van eind april, bereidde de leider van Al Qaeda andere aanvallen voor tegen Amerikaanse en Israëlische belangen in Marokko eind 2001.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team