Zoeken

Grappig: agent Guardia civil met "pikala" in Marokko gespot (video)

13 maart 2019 - 18:10 - Marokko

©

Een filmpje van een man in Marokko op een fiets met een uniform van een Spaanse Guardia civil zorgt al enkele dagen voor consternatie in Spanje. In Marokko wordt er vooral om gelachen.

El Faro de Ceuta schrijft over het filmpje: "Kleding, voorwerpen en zelfs uniformen van de veiligheidstroepen eindigen aan de andere kant van de grens, waardoor er pittoreske beelden of video’s als deze ontstaan, waarin een Marokkaan op een fiets rijdt en een uniform van de Guardia civil draagt.".

De video ging snel viraal en zorgde voor veel geamuseerde maar soms ook racistische reacties op sociale media. Zo schreef een internetgebruiker bijvoorbeeld: "Het is niet nodig om meer geld aan de grens en in de haven uit te geven, want de nieuwe eenheid ’Marokkaanse Guardia Civil’ opereert vanuit Marokko om diegenen te identificeren die de grens willen oversteken!!!".

Volgens het blad is het niet de eerste keer dat zoiets zich voordoet. In het verleden werden al mensen in Marokko gezien met uniformen van het Spaans leger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team