Zoeken

Agafay-woestijn: de "weg der schande" voor toeristen

28 februari 2024 - 09:00 - Marokko

©

Een groep toeristen die afgelopen zondag de Agafay-woestijn bezocht, was geschokt door de schandalige staat van de toegangsweg. Ze eisten zelfs om terug te keren.

De toeristen waren dermate teleurgesteld door de gaten, kuilen en het ontbrekende asfalt dat ze de buschauffeur vroegen om te keren, volgens Kech24. De gids wist hen echter te overtuigen om door te gaan. De toeristen beklaagden zich over de slechte staat van de weg, die de reputatie en toeristische waarde van de Agafay-regio zou schaden.

Lees ook: Marokko: 6% wegen in catastrofale toestand

Eerder berichtte Kech24 dat er plannen zijn om de weg over een afstand van 10 kilometer te renoveren en te voorzien van openbare verlichting. De kosten van dit project worden geschat op 28 miljoen dirham. Toeristen hopen dat de autoriteiten van de regio Marrakech-Safi snel zullen handelen en borden zullen plaatsen om de start van de werkzaamheden aan te kondigen.

Lees ook: Minister geeft overzicht nieuwe wegen en snelwegen in Marokko

De Agafay-woestijn, met zijn unieke landschap en natuurlijke schoonheid, trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De regio is ook populair bij beroemdheden die er hun huwelijken, verjaardagen en andere evenementen vieren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team