Zoeken

Adriaan zeilde naar Marokko maar eindigde op Nederlandse strand

24 oktober 2022 - 09:00 - Wereld

©

De gepensioneerde Adriaan uit Zwitserland was van plan om naar Marokko te zeilen en daar een nieuw leven op te starten, maar hij eindigde na een reis van amper een paar dagen op het strand van Den Helder in Nederland.

Het nieuwe leven van de 60-jarige Adriaan in Marokko was al over nog voor het goed en wel begon. De in Duitsland wonende Zwitser verloor de controle over zijn boot en strandde ter hoogte van Den Helder. "Hij liep van de week hier op Terschelling ook al vast. Nota bene aan de binnenkant van het westelijk havenhoofd. En later zag ie er in het Schuitengat ook al niet jofel uit", reageert eilandbewoner Hans Wilmink op een nieuwsbericht van Kustnieuws Nederland en Europa op Facebook. De informatie wordt door een medewerker van het Kustwachtcentrum in Den Helder bevestigt aan het Noordhollands Dagblad.

Lees ook: Amine stapt van Bordeaux naar Marokko om weeshuis te helpen (video)

Het zeilbootje werd op het strand gesleept, zodat het niet opnieuw naar de zee zou drijven. Het vaartuig van zeven meter lang ziet er haveloos uit. De de verf is slordig, het voorluik is los, en er zijn verschillende andere mankementen zichtbaar. Een voorbijgaande wandelaar signaleert dat het scheepje ook geen marifoon of navigatie heeft. "Hij heeft geen radarreflector hangen", zegt hij.

Lees ook: Rachid fietst van Brussel naar Marrakech om kankerpatiënte te helpen

De boot van Adriaan bleef lang op het strand liggen omdat hij niet was verzekerd, maar met een trekker lukte het uiteindelijk toch om de boot op een veilige plek te krijgen. Adriaan is zelf inmiddels ook wel klaar met die zeilboot. "Wat ik ermee ga doen? Verkopen. Ik wil er niks meer mee te maken hebben", aldus Adriaan. Hij weet niet hoe het nu verder moet met zijn nieuwe leven. "Ik zie wel hoe het verder gaat."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team