Zoeken

Acteur die Saoediër speelt in Much Loved met mes aangevallen

31 mei 2015 - 23:15 - Cultuur

©

De acteur die de rol houdt van een Saoedische man in de nieuwe film van Nabil Ayouch ’Much Loved’, is in Casablanca door een onbekende met een mes aangevallen.

Voor de camera van ChoufTV vertelt de acteur over de agressie. "Nadat ik de studio verliet na een radio-interview, werd ik niet ver van de buurt waar ik woon door een onbekende man verrast. Hij vroeg me of ik net op de radio had gesproken. Ik dacht dat hij vragen wilde stellen over de film, dus zei ik ja."

"Hij probeerde me tegen te houden en met zijn mes te verwonden maar het lukte me om mijn gezicht te beschermen", vertelt de jonge acteur die er een snijwond in de nek aan overhoudt. "Hij beschuldigde me ervan het imago van Marokko te schenden. De film draagt ​​een boodschap, men moet niet enkel naar de woordenschat kijken. Much Loved hekelt prostitutie en wil het bestrijden."

Het is niet de eerste keer dat een acteur van de film wordt bedreigd. Op meerdere Facebook-pagina’s wordt opgeroepen tot de moord op regisseur Nabil Ayouch en hoofdrolspeelster Loubna Abidar. De ouders van de jonge actrice werden zelfs door onbekenden opgebeld en kregen te horen dat hun dochter geliquideerd zou worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team