Zoeken

Abdeslam Ouaddou eist 10 miljoen dirham van Mouloudia Oujda

31 december 2021 - 20:20 - Sport

©

De Voormalige Marokkaanse international Abdeslam Ouaddou eist een schadevergoeding van bijna 10 miljoen dirham van de Geschillencommissie van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, nadat hij in januari werd ontslagen als coach van Mouloudia Oujda (MCO).

Abdeslam Ouaddou, die in oktober 2020 werd aangeworven, werd op 6 januari na slechts twee wedstrijden ontslagen door de clubleiding, ondanks het feit dat hij een contract voor vier seizoenen had getekend. Hij heeft bij de rechtbank een klacht ingediend wegens "ongegrond ontslag" en niet-nakomen van de contractuele verplichtingen door de voorzitter van de club, Mohamed Houar. Bijna een jaar later eist hij een schadevergoeding van zijn voormalige werkgever, meldt Hespress.

Lees ook: Abdeslam Ouaddou aangeklaagd door ex-teamgenoot Houssine Kharja

"De heer Ouaddou kreeg aanvankelijk een prachtige kans van de voorzitter van de club MCO om een ambitieus project te realiseren, als algemeen directeur, hoofdtrainer van het seniorenteam en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de voetbalschool, de voorbereiding en de opleiding.... Helaas werd de hoop van de heer Ouaddou zeer snel de bodem ingeslagen en was de terugkeer naar de realiteit wreed," verklaart de advocaat van de voormalige Marokkaanse international, Alexis Rutman.

Lees ook: Al problemen voor Abdelslam Ouaddou in Oujda

Ouaddou verwierp het voorstel van Mouloudia Oujda om de duur van zijn arbeidsovereenkomst te wijzigen "in 9 maanden met een einddatum van 30 juni 2021 in plaats van 30 juni 2024", wat de club ertoe bracht "eenzijdig zijn contract te beëindigen, overigens zonder de minste reden", voegt de advocaat toe in een verklaring. Daarom heeft de voormalige Marokkaanse international zich tot de Geschillencommissie van de FRMF gewend met een dringend verzoek om de club MCO te verplichten "de achterstallige salarissen en andere contractuele vergoedingen te betalen".

Lees ook: Abdeslam Ouaddou "verrader" volgens Marokkanen

Abdeslam Ouaddou vraagt ook een vergoeding voor "de financiële en professionele schade die hij heeft geleden, ten belope van het totale salaris dat overblijft tussen de datum van beëindiging van de arbeidsovereenkomst en de oorspronkelijke looptijd ervan", alsmede een vergoeding "voor de morele schade die hij heeft geleden als gevolg van het onbehoorlijke gedrag van de MCO-club jegens hem", aldus de advocaat, die benadrukt dat "Ouaddou nooit één dirham aan bezoldiging van de MCO-club heeft ontvangen". Indien dit verzoek niet wordt ingewilligd, behoudt Ouaddou zich het recht voor de zaak voor te leggen aan de bevoegde instanties van de FIFA.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team