Zoeken

Abdeslam Ouaddou "verrader" volgens Marokkanen

10 maart 2021 - 15:20 - Sport

©

Terwijl Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), in de race zit om verkozen te worden voor de Internationale Federatieraad (FIFA), geeft voormalige Atlas Leeuw Abdeslam Ouaddou zijn steun aan Kheïreddine Zetchi, voorzitter van de Algerijnse Voetbalbond (FAF). Deze laatste is pas onlangs door het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) in Lausanne in eer hersteld. Genoeg stof om de woede van de Marokkanen op te wekken.

De voormalige coach van Mouloudia Oujda onthield zich niet van commentaar op de rehabilitatie van Kheïreddine Zetchi, die nu in de race zit om verkozen te worden als lid van de Internationale Federatieraad (FIFA). "Ik ben persoonlijk erg blij dat deze grote man weer in de running is voor de verkiezingen. Het is een integere en intelligente man, een echte voetballiefhebber die van zijn leven een succes heeft gemaakt," schreef Ouaddou op zijn Twitter-account. Volgens hem is de voorzitter van de FAF "in staat om het voetbal echt op te plussen".

In een andere tweet zei de voormalige Atlas Leeuw dat Zetchi "in staat is om het Afrikaanse voetbal een impuls te geven door zijn integriteit, eerlijkheid, nederigheid, werkethiek en vooral door zijn kennis van de voetbalcultuur". Hij betuigde "zijn niet aflatende steun" en kondigde tegelijkertijd aan dat "hij er trots op zou zijn om Algerijn te worden". Deze steun valt niet in de smaak bij Marokkaanse internetgebruikers, omdat Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, ook kandidaat is.

Sommige Marokkanen hebben geprobeerd om het geheugen van Abdeslam Ouaddou op te frissen door hem eraan te herinneren dat Kheïreddine Zetchi zich vorig jaar in Laayoune had uitgesproken tegen het gastheerschap van Marokko voor de Afrika Cup 2020 Futsal. Anderen zeiden dat hij zijn eigen land moest steunen en niet Algerije. Ze aarzelden niet om hem een "verrader" te noemen.

Een ander punt dat de Marokkanen ergert is het antwoord van de voormalige coach van Mouloudia Oujda op een vraag over de Sahara. "Het is een uitgestrekte geografische zone die God op het Afrikaanse continent heeft geschapen om broederlijk te leven van de Atlantische Oceaan tot de Nijl op de lengtegraad en van de Middellandse Zee tot het uiterste zuiden van de Kreeftskeerkring op de breedtegraad," antwoorde Ouaddou op hetzelfde sociale netwerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team