Zoeken

Abderrazak Hamdallah biedt na 4 jaar excuses aan

8 november 2022 - 18:00 - Sport

©

Vier jaar na de "penalty gate"-affaire heeft Marokkaanse international Abderrazak Hamdallah voor het eerst de feiten toegegeven en officieel zijn excuses aangeboden aan het Marokkaanse publiek.

De zaak dateer van 2019, toen Hamdallah aan de vooravond van de Afrika Cup 2019 in Egypte het team verliet na een ruzie met Fayçal Fajr. De Marokkaanse voetbalbond sprak destijds van een "rugblessure", maar het publiek zag een verband met de "penalty gate"-affaire

Lees ook: Marokkaanse international wint zaak, club moet 4 miljoen euro betalen

Enkele dagen voor de bekendmaking van de definitieve lijst van bondscoach Walid Regragui voor het WK in Qatar, heeft de speler toegegeven dat het incident "gênant" voor hem was en noemde het een "fout waarvan hij de gevolgen niet had voorzien".

De spits, die sinds de affaire niet meer voor het Marokkaans elftal heeft gespeeld, verontschuldigde zich bij de Marokkanen, de leiding van de Marokkaanse voetbalbond en de spelers. Hij verklaarde verder dat zijn relatie met zijn ploeggenoten in het nationale team momenteel in orde is.

Lees ook: Hamdallah al in conflict met Walid Regragui?

Sommige waarnemers doorzien dit mea culpa als een teken van terugkeer naar de Atlas Leeuwen. Overigens berichtte de Saoedische media enkele dagen terug dat Hamdallah was opgeroepen voor de bijeenkomst op 13 november in de aanloop naar het WK.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team