Zoeken

Abdelmadjid Tebboune drijft spot met Marokkaanse tv-zender

21 mei 2024 - 10:00 - Wereld

©

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune heeft spottend gereageerd op beschuldigingen van een Marokkaanse tv-zender over de Algerijnse graanproductie.

De Marokkaanse journaliste Hanane Tsouri van Medi1 uitte twijfels over de echtheid van beelden van de graanoogst in de Algerijnse Sahara, met name in Timimoun, El Ménéa en Illizi. Ze suggereerde dat de Algerijnse televisie gebruik had gemaakt van kunstmatige intelligentie om de beelden te fabriceren.

Lees ook: Tarwe: Algerije haalt Marokko in

Tebboune reageerde op de beschuldigingen tijdens een ceremonie ter herdenking van de Dag van de Student. "Sommigen, toen ze zagen dat de Sahara groen is geworden en graan produceert, beschuldigden ons en spraken over kunstmatige intelligentie," zei hij. "Het maakt niet uit, als kunstmatige intelligentie ons graan laat eten, is ze welkom," voegde hij toe met een lach.

Lees ook: De valse handuitreiking van Abdelmadjid Tebboune aan Marokko

De beschuldigingen komen op een moment dat het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) voorspelt dat de Algerijnse graanproductie (3 miljoen ton) dit jaar hoger zal zijn dan die van buurland Marokko (2,5 miljoen ton).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team