Zoeken

Abdelaziz Stati weigert "festivals te boycotten om Palestijnen te steunen"

3 juli 2024 - 20:30 - Cultuur

©

De Marokkaanse zanger Abdelaziz Stati heeft verklaard niet van plan te zijn festivals te boycotten om het Palestijnse volk tevreden te stellen. Daarnaast denkt hij nog niet aan een muzikale pensioen.

Stati benadrukt dat hij zijn verplichtingen tegenover festivalorganisatoren wil nakomen, ondanks de moeilijke omstandigheden in de Gazastrook. Hij betuigt zijn medeleven met het Palestijnse volk, maar stelt dat het leven niet stil kan staan, zelfs niet voor hen. "De Palestijnen hebben ongetwijfeld ook momenten van vreugde en gelukkige gelegenheden ondanks de problemen die ze doormaken," zei Stati in een verklaring aan Al Omk. "Ook Marokko kent vele problemen, maar het publiek heeft kunst nodig om te ontsnappen aan verdriet. Kunst is de enige uitweg voor een groot deel van de samenleving die vier jaar lang is beroofd van ’Mawazine’," voegde de populaire zanger toe. Stat gaf enkele dagen geleden een concert ter afsluiting van de 19e editie van het Festival Mawazine in Salé.

Lees ook: Dochter Stati verontschuldigt zich voor vuilmaken reputatie vader (video)

Met zijn 63 jaar is Stati niet van plan binnenkort afscheid te nemen van het podium. Hij stelt dat leeftijd geen belemmering is voor een artiest, in tegenstelling tot een sporter. Hij wil blijven optreden zolang zijn gezondheid het toelaat. "Een authentieke artiest die op het hoogtepunt van zijn carrière stopt, is een verrader," aldus de zanger. In reactie op de controverse over het verbod op kunst, maakte Stati duidelijk: "Ik doe mijn werk met toewijding en veel inzet, en ik beschouw kunst niet als haram. Sommige reciteerders lezen de Koran met muzikale maqamat."

Lees ook: Dochter Abdelaziz Stati getrouwd (video)

Daarnaast heeft Abdelaziz Stati geen commentaar willen geven op de recente gevangenisstraffen die zijn uitgesproken tegen verschillende rappers vanwege de obscene teksten in hun liedjes. "Rap is bekend onder Marokkanen en heeft zijn eigen publiek," zei hij kort.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team