Zoeken

Vertrek Abde Ezzalzouli: Barcelona verliest 550.000 euro

17 oktober 2023 - 10:00 - Sport

©

Barcelona zal meer dan een half miljoen euro aan Osasuna moeten betalen, namelijk 10% van de meerwaarde van 5,5 miljoen euro, verkregen uit de transfer van Abdessamad Ezzalzouli naar Betis deze zomer.

De aanvaller van Marokkaanse afkomst kwam in 2021 bij Barcelona vanuit Hércules voor 2 miljoen euro. Een jaar later werd hij zonder koopoptie uitgeleend aan Osasuna voor één seizoen. De jonge speler maakte een sterke indruk bij het team uit Navarra, dat had geprobeerd om zijn huurcontract met nog een jaar te verlengen. Barça stond echter niet open voor deze optie. Daarom besloot Osasuna om 10% van de toekomstige verkoop van Ezzalzouli door Barça te reserveren.

Lees ook: Abdessamad Ezzalzouli overtuigt FC Barcelona

Deze zomer betaalde Betis 7,5 miljoen euro aan Barça voor de Marokkaanse vleugelspeler. Barça behaalde een meerwaarde van 5,5 miljoen euro op deze deal en moet dus 550.000 euro aan Osasuna betalen, meldt Diario de Navarra, eraan herinnerend dat Osasuna ook had geprobeerd om Ezzalzouli tijdens de laatste transferperiode te kopen voor 3 miljoen euro. Barça was niet van plan om de jonge speler te verkopen, maar accepteerde uiteindelijk het bod van Betis.

Lees ook: Gouden kans voor Abdessamad Ezzalzouli

Bij Betis komt Abde Ezzalzouli geleidelijk in de plannen van Manuel Pellegrini. Sinds zijn komst heeft de Marokkaan al zes wedstrijden gespeeld, waarvan drie als basisspeler, en één doelpunt gemaakt. Ezzalzouli is bij de club in concurrentie met Assane Diao in de aanval en krijgt naar zijn mening niet genoeg speeltijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team