Zoeken

Hoeveel Marokkanen wonen in het buitenland?

19 juli 2020 - 18:20 - Gemeenschap

©

De Hoge Planning Commissie (HCP) heeft de resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar de internationale migratie in de periode 2018-2019.

Volgens het rapport wonen ruim vijf miljoen Marokkanen in het buitenland. Vier vijfde woont in Europa.

De HCP bericht tevens dat de migratie van Marokkanen naar het buitenland in de afgelopen decennia sterk is toegenomen, ondanks de inspanningen die worden geleverd om de vertrekken te remmen.

Door de jaren heen is het niveau van onderwijs en opleiding gestegen. Marokkaanse migranten waren aanvankelijk aanwezig in Europa (Frankrijk, België, Nederland, Duitsland) maar daar is verandering in gekomen met nieuwe bestemmingen zoals Italië, Spanje, Noord-Amerika, Canada, de Verenigde Staten en de Golfstaten.

Marokko is in de afgelopen jaren ook een bestemming voor migranten geworden. Ruim 86.000 migranten uit sub-Sahara Afrika wonen in het koninkrijk volgens de HCP. Vanwege het toenemend aantal migranten heeft Rabat tussen 2014 en 2018 twee regularisatie operaties georganiseerd waarbij 50.000 buitenlanders die illegaal in het land verbleven, een verblijfsvergunning hebben gekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team