Zoeken

Terreurcel plande aanslagen op Morocco Mall, OCP, toeristen en Marokkaanse verantwoordelijken

21 februari 2016 - 18:20 - Marokko

©

De terreurcel die afgelopen donderdag door de Marokkaanse politiedienst BCIJ werd opgerold plande meerdere aanslagen in het land. De leden wilden vrijdag onder meer een bomauto laten ontploffen.

Volgens BCIJ-baas Abdelhak Khiame had de cel ook aanslagen gepland tegen het winkelcentrum Morocco Mall in Casablanca, de zetel van het Marokkaans fosfatenbedrijf OCP en de staatsdienst voor Tabak. De cel wilde de drie locaties met "vuurwapens en explosieven " aanvallen.

Nog steeds volgens Khiame wilde de cel ook toeristen, Marokkaanse persoonlijkheden en militairen aanvallen, alsook aanslagen plegen tegen de hotels Sofitel en Al Madina in Essaouira. Om wapens te bemachtigen planden de verdachten aanvallen tegen een legerkazerne en militaire eenheden langs de grens met Algerije.

De cel maakte gebruik van sociale media om nieuwe leden aan te werven. Tijdens de anti-terreuractie op donderdag werden wapens, vlaggen van Daesh, explosieve middelen, traangasbommen en schetsen voor de bouw van een raket gevonden.

Khiame verklaarde ook dat de leden van de cel een militaire opleiding in Tan-Tan hadden gekregen en dat de explosieve middelen die werden gevonden uit Libië komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team