Zoeken

Marokko arresteert negen terreurverdachten die aanslagen planden

12 december 2015 - 17:00 - Marokko

©

Een terreurcel die meerdere aanslagen in Marokko voorbereidde werd vrijdag opgerold. De leden van de cel werden door agenten van de BCIJ in Kenitra, Salé, Kasbah Tadla, Beni Mellal en Khenifra gearresteerd.

De verdachten, "volgelingen van de bloeddorstige methoden van Daech", planden aanslagen om de stabiliteit van het koninkrijk te ontwrichten en terreur te verspreiden, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring.

De leden van de cel wilden na de aanslagen naar Syrië, Libië en Irak vertrekken om zich bij de terreurorganisatie Daesh aan te sluiten. zij hadden de missie gekregen om "strategische locaties in sommige steden van het Koninkrijk te lokaliseren en er aanvallen met vuurwapens en explosieven uit te voeren".

Tijdens de antiterreuractie in de wijk Al Ouafaa in Kenitra werden munitie, messen, bijlen en IS-folders waarin tot de Jihad werd opgeroepen gevonden. Een dag eerder had de BCIJ twee aanhangers van Daesh gearresteerd na de publicatie van een video waarin ze Marokko met aanslagen bedreigden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team