Zoeken

Aanslag Barcelona: families terroristen in Mrirt door politie gehoord

18 september 2017 - 20:15 - Wereld

©

Het onderzoek naar de aanslag van Barcelona loopt zowel in Spanje als in Marokko, waar de familie’s van de daders door de politie werden ondervraagd.

In de afgelopen dagen werden in Mrirt, in de regio van Khenifra, meerdere familielden van één van de aanslagplegers door agenten van de BCIJ ondervraagd.

Volgens Akhbar Al Yaoum gaat het om familieleden van Younès Abouyaacoub, de twintiger die met een bestelwagen op de menigte inreed op de La Rambla in Barcelona, en van zijn medeplichtige Mohamed Hichamy. Onder hen Youssef Abouyaacoub die in Ripoll woont maar zich op het moment van de aanslagen in Mrirt met zijn vrouw en dochter bevond.

De BCIJ zou ook familieleden van de broers Moussa en Dris Oukabir in Aghbala hebben gehoord.

Naast de verhoren zou de Spaanse politie aan de familie’s van de aanslagplegers in Marokko en in Spanje hebben gevraagd om geen contact met elkaar te hebben tot het einde van het onderzoek, dit om « verkeerde interpretaties » te voorkomen.

Volgen La Razon hebben de familieleden van de zeven aanslagplegers die werden doodgeschoten hun lichamen opgeëist om ze naar Marokko te repatriëren. De Spaanse autoriteiten weigeren daar toestemming voor te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team