Zoeken

Marokkanen in België woedend na harde aanpak Marokkaanse vrouw en dochter door politie

14 juni 2018 - 15:10 - Marokkanen in het buitenland

©

In het Belgische Ronse is onvrede ontstaan bij de Marokkaanse gemeenschap als gevolg van de harde optreden van de politie tegen een Marokkaanse vrouw en haar dochter na een verkeersongeval.

Dinsdagnamiddag raakte Karima Azeroual bij een ongeval betrokken. In haar auto zaten ook haar kinderen en kleinkind. Karima kreeg ruzie met de inzittende van de andere auto.

Toen de politie aankwam liep de situatie uit de hand en werden Karima en haar dochter door de agenten mishandeld. "De politie kwam ter plaatse en het ging er algauw weinig netjes aan toe. Eerst verbaal geweld, vervolgens zelfs met de matrak. Ikzelf en mijn dochter Hajar (21) kregen rake klappen. Met Hajar werd ik aangehouden, in de boeien geklonken, meegenomen naar het commissariaat en in de cel geduwd. Mijn wagen bleef onbeheerd achter, de kinderen werden aan hun lot overgelaten.", vertelt de vrouw.

Karima heeft een onderzoek geeist naar het gewelddadig optreden van de politie. Zij en haar dochter deden ook aangifte tegen de agenten. Ze kreeg de steun van meerdere Marokkaanse en Tunesische organisaties die een demonstratie willen organiseren tegen het politiegeweld. De politie belooft de zaak te onderzoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team