Zoeken

20 jaar geeist tegen Salah Abdeslam om schieten op agenten

6 februari 2018 - 10:00 - Wereld

©

Een celstraf van 20 jaar werd maandag tegen Salah Abdeslam en zijn medeplichtige Sofiane Ayari door de Belgische justitie geeist voor het schieten op politieagenten in maart 2016.

Volgens een woordvoerder van het Belgisch federaal parket Kathleen Grosjean, werd de hoogste straf geeist. Volgens haar was de aanval op de ordediensten een gewilde actie waarvoor de verdachten getraind waren.

Op 15 maart 2016 werden Franse en Belgische agenten beschoten vanuit een appartement waar ze een huiszoeking moesten verrichten. Drie agenten raakten gewond. Volgens de woordvoerder werden de agenten geconfronteerd met een "echte oorlogsscène" en is het "een wonder dat er geen doden vielen".

Abdeslam weigerde tijdens de zitting te spreken. Hij verklaarde enkel: "Veroordeel mij, doe met mij wat jullie willen, ik vertrouw op Allah. Ik ben niet bang voor jullie. Mijn stilzwijgen – een recht dat ik heb – maakt van mij geen schuldige of crimineel. Er zijn duidelijke en tastbare bewijzen. Ik zou willen dat men zich daarop baseert en niet toegeeft aan publieke druk. Als dat is wat jullie van plan zijn, sta dan je plaats af aan de media."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team