Zoeken

15-jarige Marokkaanse Nora voor Jihad naar Syrië

11 februari 2014 - 14:14 - Gemeenschap

©

Nora, 15 jaar, is op 23 januari naar Syrië vertrokken om er mee te doen aan de Jihad. Het Marokkaans meisje vertrok die dag vanuit de Franse Narbonne naar Turkije, vanwaar ze naar Syrië doorreisde.

De ouders van Nora wisten dat hun meisje de laatste maanden veel was veranderd. Eerst begon ze een hoofddoek te dragen, en iets later een jilbab.

Haar Jihad zag ze waarschijnlijk echter anders. Volgens de advocaat van de familie is ze nu "het seksueel slachtoffer van soldaten in een militair plattelandsbordeel". Hij gaat in de komende dagen een klacht neerleggen.

Aan La Provence vertelde de broer van Nora hoe ze via Facebook en andere sociale netwerken werd geïndoctrineerd. Het meisje had ook een tweede Facebook account geopend zonder het medeweten van haar familie, waarop vrouwen met propagandafilmpjes werden aangemoedigd om naar Syrië te vertrekken.

Nora belde haar ouders vanuit Syrië om te zeggen dat alles in orde was met haar. "We vroegen haar om terug te komen, maar achter haar hoorden we mensen fluisteren. Ze wordt in het oog gehouden", aldus haar broer. De jongeman wil nu zijn zusje - die ooit dokter wilde worden - zelf terughalen uit Syrië.

Enkele dagen geleden kreeg de familie een opmerkelijk telefoontje uit Syrië. Twee mannen, waarvan één Frans sprak en de ander Arabisch, vroegen Nora ten huwelijk. Zij spraken toen van de Jihad Al-Nikah, ook wel seksjihad genoemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team