Zoeken

Nieuwe regelingen voor e-commerce in Marokko

4 januari 2024 - 21:00 - Economie

©

In Marokko heeft het Wisselkantoor nieuwe regels geïntroduceerd voor jonge, innovatieve technologiebedrijven die actief zijn in de e-commerce.

Volgens de 2024-editie van de Algemene Instructies voor Wisseltransacties (IGOC) hebben deze bedrijven nu toegang tot een jaarlijks e-commerce budget van maximaal één miljoen dirham.

Lees ook: Marokko: 3 miljoen banen dankzij e-commerce

Deze regeling is ook van toepassing op operatoren die bij het Wisselkantoor zijn geregistreerd (artikel 17 van de IGOC 2024). De limiet van één miljoen dirham wordt bepaald op basis van het totaalbedrag aan vennootschapsbelasting (IS) dat is betaald voor het laatst afgesloten boekjaar.

Voor Marokkaanse rechtspersonen die geen rekeningen in vreemde valuta of converteerbare dirhams hebben, is het budget vastgesteld op 200.000 dirham per kalenderjaar en per begunstigde. Deze dotatie wordt berekend op basis van het totaalbedrag aan betaalde vennootschapsbelasting (IS) of inkomstenbelasting (IR) voor de belastingplichtige bedrijven.

Lees ook: Marokkanen, geef jullie buitenlandse vermogen aan: de regels veranderen in 2024!

Voor personen en bedrijven met een rekening in vreemde valuta of converteerbare dirhams, wordt het e-commerce budget bepaald op basis van de beschikbaarheid op hun rekeningen en mag niet meer bedragen dan 15.000 dirham. Banken en betaalinstellingen kunnen internationale betaalkaarten uitgeven aan de begunstigden, mits zij de vereiste documenten overleggen, zoals een geldige nationale identiteitskaart voor natuurlijke personen, een kopie van het certificeringsbewijs uitgegeven door het Agentschap voor Digitale Ontwikkeling voor jonge, innovatieve technologiebedrijven en een fiscaal attest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team