Zoeken

Chaos in Tanger: één enkele veerboot en uren wachten

27 april 2024 - 20:30 - Marokko

©

De haven van Tanger Ville kampt de laatste dagen met ongekende drukte. De oorzaak: een tekort aan veerboten tussen Tanger Ville en Tarifa in Spanje.

Het probleem ontstond toen FRS, de grootste rederij op deze route, haar tweede veerboot buiten dienst moest nemen vanwege een technische panne. Daardoor is er nu slechts één veerboot operationeel, die het moet zien te redden met een recordaantal passagiers, met name Marokkaanse gezinnen op vakantie en toeristen.

Lees ook: Veranderingen voor boot tussen Spanje en Marokko

De wachttijden voor passagiers die de Straat van Gibraltar willen oversteken, zijn opgelopen tot enkele uren. Tientallen mensen staan geblokkeerd op de kade, ongeduldig en gefrustreerd door het gebrek aan alternatieven. De situatie wordt nog nijpender door de start van de schoolvakanties in Marokko, waardoor het aantal reizigers fors zal toenemen in de komende dagen.

Lees ook: Sète: veerboot naar Marokko groot succes

FRS, dat onlangs werd overgenomen door het Deense DFDS, heeft nog geen informatie gegeven over wanneer de defecte veerboot weer in de vaart komt. Reizigers die naar Spanje of Marokko willen, kunnen wel uitwijken naar Algeciras en Tanger Med.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team