Zoeken

Franse coach MC Alger bekeert zich tot de islam (video)

27 april 2024 - 22:30 - Sport

©

Patrice Beaumelle, de Franse coach van voetbalclub MC Alger in Algerije, heeft zich bekeerd tot de islam. De geruchten over zijn bekering blijken te kloppen. In de afgelopen uren werd een video van zijn bekeringsceremonie op sociale media gedeeld.

Beaumelle had op 15 april al gereageerd op de geruchten op sociale media. Hij liet toen weten dat hij te gepasten tijde zelf met de juiste informatie naar buiten zou komen. Dit weekend is het zover: een video van de ceremonie waarin Patrice Beaumelle zich bekeert tot de islam, ging viraal op het internet.

Lees ook: Amerikaanse MMA-ster Amber Leibrock bekeert zich tot de islam

De ceremonie vond plaats in een moskee in El Harrach, oostelijke buitenwijk van Algiers. Patrice Beaumelle, gekleed in een witte qamis, sprak de sjahada uit, de islamitische geloofsbelijdenis. De imam legde uit dat de Franse coach zich tot de islam had bekeerd omdat hij was geraakt door de veerkracht en het geduld van de inwoners van de Gazastrook in de oorlog tussen Israël en Hamas.

Lees ook: Duitse voetballer Robert Bauer bekeert zich tot de Islam

De bekering van Patrice Beaumelle, die in het verleden ook assistent-bondscoach was van het Marokkaans elftal, zal ongetwijfeld reacties uitlokken van supporters, andere clubs en mogelijk ook in Frankrijk, waar het extreemrechts elke gelegenheid aangrijpt om de islam en moslims aan te vallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team