Zoeken

Marokko lanceert operatie voor regularisatie buitenlandse bezittingen

3 januari 2024 - 17:39 - Marokko

©

Marokko heeft een belangrijke stap gezet naar financiële transparantie met de lancering van een regularisatie-operatie voor activa die voor 1 januari 2023 illegaal in het buitenland zijn aangehouden.

Dit initiatief, ingevoerd door de begrotingswet voor 2024, biedt zowel individuen als bedrijven met een fiscale residentie in Marokko de mogelijkheid om hun buitenlandse activa vrijwillig te verklaren bij een bank naar keuze.

Lees ook: Marokkanen, geef jullie buitenlandse vermogen aan: de regels veranderen in 2024!

Deze zogenaamde Spontane Regularisatie-operatie (ORS) is gepland voor het hele jaar 2024, van 1 januari tot 31 december. Deelnemers kunnen anoniem hun activa aangeven, waarbij de aard en het bedrag van de activa op een formulier van het Wisselkantoor worden ingevuld. Het tarief voor de bevrijdende bijdrage wordt bepaald door de financiële wetgeving.

Lees ook: Marokko neemt maatregelen tegen verborgen buitenlandse vermogens

Om deze procedure te vergemakkelijken, heeft het Wisselkantoor een speciale sectie op haar website (www.oc.gov.ma) gewijd aan "ORS 2024". Hier kunnen belanghebbenden alle regelgeving vinden, toegang krijgen tot een praktische gids en anoniem vragen stellen aan een gespecialiseerd team.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team