Zoeken

Zware straf voor Eliesse Ben Seghir

27 april 2024 - 23:30 - Sport

©

Eliesse Ben Seghir, de jonge sterspeler van AS Monaco, is zwaar gesanctioneerd door de tuchtcommissie van de betaaldvoetbalsectie (LFP) van de Franse voetbalbond. De aanleiding was een incident met de Franse international Hugo Magnetti tijdens de wedstrijd tegen Brest (0-2) afgelopen zondag.

Ben Seghir kreeg niet alleen een rode kaart, maar werd door de tuchtcommissie van de LFP ook geschorst voor de komende drie competitiewedstrijden. Een fikse klap voor AS Monaco, dat de middenvelder mist voor de uitwedstrijd tegen Olympique Lyonnais op zondag, de thuiswedstrijd tegen Clermont Foot 63 de week erop en de uitwedstrijd tegen Montpellier Hérault SC op de voorlaatste speeldag van de Ligue 1. Naast de Marokkaanse international kreeg ook ploeggenoot Wilfried Singo een rode kaart in dezelfde wedstrijd. Hij mist de komende twee wedstrijden.

Lees ook: Eliesse Ben Seghir ontneemt Frankrijk alle hoop

De 17-jarige Eliesse Ben Seghir, geboren in Saint-Tropez, had de keuze om voor Frankrijk of Marokko te spelen. Na diverse optredens voor de Franse jeugdelftallen (U17, U18 en U19) koos hij recent voor de Atlas Leeuwen. Hij speelde al mee in de twee vriendschappelijke interlands van Marokko tijdens de internationale break: 1-0 tegen Angola op 22 maart en 0-0 tegen Mauritanië op 26 maart, beide in het Stade Adrar in Agadir. De Franse voetbalbond (FFF) probeert hem alsnog te overtuigen om van gedachten te veranderen. Als Eliesse Ben Seghir in juni meespeelt in een van de twee kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026 tegen Zambia of Congo, is hij definitief verloren voor Frankrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team