Zoeken

Nieuwe helikopters voor Marokkaanse luchtmacht

28 maart 2024 - 15:00 - Marokko

©

De Koninklijke Marokkaanse Luchtmacht heeft twee nieuwe H135M helikopters in ontvangst genomen van Airbus Helicopters. De toestellen zijn onderdeel van een bestelling van 12 helikopters die in 2022 werd geplaatst.

De levering vond plaats op de luchtmachtbasis van Meknes. De H135M helikopters zullen de AgustaBell AB206A en AB206B helikopters vervangen die momenteel worden gebruikt door de Vliegschool voor Helikopters van de Koninklijke Luchtmacht in Rabat-Salé.

Lees ook: Marokkaans leger uitgerust met beste gevechtshelikopters ter wereld

De H135M is een tweemotorige, lichte helikopter die geschikt is voor diverse taken, waaronder opleiding, transport en reddingsoperaties. De toestellen zullen worden ingezet om piloten op te leiden voor verschillende functies.

Het contract tussen de Marokkaanse Luchtmacht en Airbus Helicopters omvat ook ondersteuningsdiensten, zoals de levering van trainingssimulatoren en de opleiding van instructeurs en onderhoudspersoneel.

Lees ook: Marokko moderniseert Koninklijke Luchtmacht met nieuwe helikopters

De H135M helikopter is een betrouwbare en economische keuze die perfect past bij de overstap naar complexere vliegtuigen, aldus Airbus Helicopters.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team