Zoeken

Tanger: illegale bouwwoede opnieuw de kop ingedrukt

28 april 2024 - 08:00 - Marokko

©

De autoriteiten van de stad Tanger zijn begonnen met een nieuwe sloopoperatie van panden die zijn gebouwd zonder rekening te houden met de geldende stedelijke voorschriften.

Donderdag werden illegale gebouwen in El Sahraoui, nabij de Nationale School voor Handel en Management (ENCG), gesloopt onder toezicht van de voorzitter van administratieve annex nr. 7, melden lokale bronnen. Drie gebouwen in aanbouw, zonder voorafgaande vergunning, werden gesloopt.

Lees ook: Illegale constructies op stranden Sidi Ifni gesloopt

De sloop van deze gebouwen komt in navolging van de instructies van de wali van de regio om de proliferatie van illegale constructies in te perken door alle personen te bestraffen die bouwwerven hebben opgestart zonder vergunning van de bevoegde autoriteiten te hebben verkregen, wat in strijd staat met de wet op de stedelijke ontwikkeling.

Na het vertrek van de voormalige wali, Mohamed Amehdia, werden tal van illegale constructies geconstateerd, benadrukken dezelfde bronnen, wat suggereert dat ze het werk zouden zijn van een "maffia" die in sommige nieuwe wijken van de stad opereerde, onder het oog van de bevoegde autoriteiten.

Lees ook: Tanger: villa’s volledig gesloopt?

Gemengde inspectiecommissies werden uitgestuurd om deze illegale gebouwen te inventariseren met het oog op sloop, in overeenstemming met de instructies van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Bovendien is het voor de lokale autoriteiten verboden om tot nader order bouwvergunningen af te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team