Zoeken

Marokko moderniseert Koninklijke Luchtmacht met nieuwe helikopters

12 december 2023 - 18:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Koninklijke Luchtmacht zal binnenkort haar vloot uitbreiden met nieuwe H135M-helikopters van de Europese fabrikant Airbus Helicopters.

Dit nieuws wordt aangekondigd door het gespecialiseerde forum FAR-Maroc. Twee helikopters zijn op maandag 11 december aangekomen in het Franse Perpignan, Frankrijk, en zullen via Spanje worden geleverd aan de Koninklijke Luchtmacht op de luchtmachtbasis in Meknes.

Lees ook: Marokkaans leger verwacht levering geavanceerde helikopters

Deze twee helikopters maken deel uit van een totaal van twaalf H135M-helikopters die Marokko besteld heeft bij Airbus Helicopters, als onderdeel van een contract dat in juli 2022 werd aangekondigd tussen de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) en de Europese fabrikant. In november had de Koninklijke Luchtmacht al zes van deze toestellen in ontvangst genomen.

Het contract tussen de twee partijen omvat de aankoop van H135M-helikopters die bedoeld zijn voor training, transport en reddingsoperaties. Airbus gaf in een verklaring op 18 juli 2022 aan dat het contract een volledig pakket aan ondersteunende diensten omvat, inclusief de levering van vliegtrainingsapparatuur en de opleiding van instructeurpiloten en onderhoudspersoneel.

Lees ook: Marokko ontvangt eerste H135-helikopters

De verantwoordelijke voor Afrika/Midden-Oosten bij Airbus benadrukte dat het om een multifunctionele, betrouwbare en economische helikopter gaat, die uitstekend geschikt is voor de overgang naar complexere vliegtuigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team