Zoeken

Dakloze Mohamed in Sevilla doodgestoken

6 mei 2023 - 11:00 - Wereld

©

Mohamed, een dakloze Marokkaan die in een verlaten auto woonde op de San Lázaro-laan in het Spaanse Sevilla, overleed woensdag nadat hij tijdens een ruzie twee keer in de borst was gestoken. De nationale politie heeft een onderzoek ingesteld naar zijn moord.

Het slachtoffer is slechts 30 jaar oud en hielp voertuigen parkeren op een parkeerplaats aan de San Lázaro-laan. Hij was dakloos en woonde in een oude verlaten Citroën Xsara, die hij op zijn eigen manier had verbouwd. Volgens de versie van zijn familieleden vroeg de Marokkaan dinsdagavond een sigaret aan een groep Latino’s. Ze weigerden en dat mondde uit in een ruzie en een aanval met een mes op Mohamed, meldt Diario de Sevilla.

Lees ook: Verontwaardiging na moord op Marokkaan in Italië

Meerdere politiepatrouilles kwamen ter plaatse en vroegen bij hun aankomst dringend om een ambulance, vanwege de ernst van de verwondingen van de Marokkaan. Maar de jongeman overleed nog voor de gezondheidsdiensten arriveerden. De gerechtelijke politie beval de verwijdering van het lichaam van Mohamed, dat werd overgebracht naar het Instituut voor Forensische Geneeskunde voor een autopsie, om de exacte doodsoorzaak te bepalen.

Mohamed was bekend bij de politie. Er was zelfs een uitzettingsbevel tegen hem uitgevaardigd. Maar volgens jonge Latino’s en Marokkanen die hun auto’s parkeren op de parkeerplaats waar Mohamed werkte, was hij geen gewelddadig persoon. Zij zeggen dat er "niets is gebeurd" en dat er helemaal geen vechtpartij was. Verschillende buren betreuren echter wel de agressie en het geweld dat de laatste tijd in de buurt wordt vastgesteld, als gevolg van het toegenomen drugsgebruik.

Lees ook: Marokkaan doodgestoken in Luik

Enkele uren eerder, in de wijk Rocío, aan de overkant van de San Lázaro-laan, werd een andere Marokkaan slachtoffer van een gewelddadige aanval met een mes. Hij werd aangevallen door zijn Spaanse buur, die wel kon worden aangehouden door een politiepatrouille. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis Virgen Macarena. Afgelopen vrijdag werd een andere Marokkaan, eveneens betrokken bij een vechtpartij op de Avenida Sánchez Pizjuán, in het gezicht verwond met een mes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team