Zoeken

Marokko: magistraat cel in voor corruptie

10 mei 2024 - 15:00 - Marokko

©

De vervangende officier van justitie bij de rechtbank van eerste aanleg in Inzegane is gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van corruptie en machtsmisbruik. De beslissing tot arrestatie werd genomen door het parket-generaal van het Hof van Beroep in Marrakech.

De magistraat werd gearresteerd en in hechtenis genomen in de gevangenis van Oudaya in Marrakech. De arrestatie vond plaats in het kader van een oudere zaak waarin een groep mensen betrokken was, waaronder een van zijn broers. De verdachten in die zaak werden veroordeeld tot elk twee jaar gevangenisstraf, zo meldt Hespress op basis van bronnen dichtbij het dossier.

Lees ook: Corruptie in Marokko: cijfers tonen omvang van de schade aan

De betrokkenheid van de substituut-officier van justitie kwam aan het licht tijdens een diepgaand onderzoek door het parket. Volgens het onderzoek zou de magistraat een persoon die onderzocht werd, gedwongen hebben om hem 120.000 dirham te betalen. Analyse van de mobiele telefoon van de substituut-officier van justitie bevestigde zijn banden met deze persoon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team