Zoeken

Internationale jacht op Mocro Maffia-leider Karim Bouyakhrichan

10 mei 2024 - 09:00 - Wereld

©

De rechtbank van Marbella heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Karim Bouyakhrichan, één van de leiders van de Nederlandse Mocro Maffia. Bouyakhrichan vluchtte uit Spanje nadat hij eind februari voorwaardelijk was vrijgelaten door de rechtbank van Malaga.

De rechtbank van Marbella vaardigde dinsdag twee bevelen tot aanhouding en huiszoeking uit tegen Bouyakhrichan, die Spanje ontvluchtte terwijl hij onder gerechtelijk toezicht stond en zich elke twee weken bij de rechtbank moest melden. De voortvluchtige, die in januari was gearresteerd, was op bevel van de onderzoeksrechter in voorlopige hechtenis genomen. Zijn advocaat ging tegen deze beslissing in beroep bij de rechtbank van Malaga, die besloot de verdachte vrij te laten en zijn borgsom vaststelde op 50.000 euro, meldt El Español.

Lees ook: Mocro Maffia-leider na vlucht uit Spanje in Nador ondergedoken?

Het Openbaar Ministerie van de rechtbank van Marbella was sterk gekant tegen de beslissing om de Mocro Maffia-leider voorlopige vrijheid te verlenen, aangezien hij in Spanje werd vervolgd wegens verdenking van witwassen en drugshandel. De rechtbank van Malaga erkende ook het reële vluchtgevaar, maar dit belette niet om Bouyakhrichan voorlopige vrijheid te verlenen, in de overtuiging dat er andere middelen dan gevangenisstraf zijn om te voorkomen dat de verdachte zou vluchten, waaronder het intrekken van zijn paspoort en een verbod om het nationale grondgebied te verlaten.

Lees ook: Leider Mocro Maffia op de vlucht, koninklijke familie Nederland bezorgd

Karim Bouyakhrichan, die ervan wordt verdacht prinses Amalia te hebben bedreigd, is de meest gezochte crimineel van Nederland, volgens de Nederlandse autoriteiten die zijn uitlevering hebben aangevraagd. De Audiencia Nacional, die gehoor gaf aan het verzoek van de Nederlandse autoriteiten, daagde Bouyakhrichan op om hem te informeren dat de procedure voor zijn uitlevering was ingeleid. Toen bleek dat de crimineel zich niet meer in Spanje bevond. Volgens sommige media zou hij zijn toevlucht hebben gezocht in Marokko, en meer precies in Nador, waar hij familie, bezittingen en contacten heeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team