Zoeken

Ali redt leven van vader tijdens voetbalwedstrijd in België

10 mei 2024 - 13:00 - Wereld

©

Jeugdcoach Ali Bourfa (43) heeft maandagavond het leven gered van Geert Van Praet (48). De man kreeg een hartfalen tijdens een voetbalwedstrijd tussen ouders en kinderen op SK Londerzeel in België. Ali reanimeerde hem eerst handmatig en zette daarna het AED-reanimatietoestel van de club in.

De snelle en adequate hulp van Ali was cruciaal. "Hij was buiten bewustzijn en ik voelde geen hartslag. (...) Zijn tong was naar achteren en toen ik de luchtweg wilde vrijmaken, beet hij terug uit een onbewuste reactie. Ik legde z’n hoofd en lichaam in de juiste houding en begon daarop te reanimeren.", aldus Ali aan Het Nieuwsblad.

Lees ook: Heldhaftige daad: Moktar redt buren uit brandende flat

"Ik belde 112 en zette mijn gsm op speaker. Zo kon ik tijdens de reanimatie het juiste ritme volgen dat de hulpdiensten via telefoon doorgaven. Ik reanimeerde eerst handmatig. Dat was heel erg intensief. Het reanimatietoestel, de automatische externe defibrillator van de club, werd erbij gehaald. Ik bracht de sensoren aan en gaf vijf tot zes schokken."

Lees ook: Idriss (15) redt meisje van verkrachting in Frankrijk

Geert Van Praet is stabiel en wordt verder onderzocht in het ziekenhuis. "We zijn Ali en iedereen die hielp enorm dankbaar", zegt echtgenote Inge De Ridder. "Hij heeft het leven van Geert gered."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team