Zoeken

Galatasaray gokt op Hakim Ziyech

10 mei 2024 - 12:00 - Sport

©

De Turkse topclub Galatasaray gaat de optie tot koop in het huurcontract van Hakim Ziyech activeren. De Marokkaanse aanvaller, die in augustus 2023 op huurbasis vanuit Chelsea kwam, heeft een sterke indruk gemaakt in Istanbul.

Ziyech kende een moeizame start bij Galatasaray door blessures, maar is inmiddels een belangrijke speler geworden voor de ploeg. Hij heeft een mooie bijdrage geleverd aan de huidige koppositie in de Turkse Super Lig.

Lees ook: Uitstekend nieuws voor Hakim Ziyech, Galatasaray licht koopoptie

In januari overwoog Galatasaray nog om het huurcontract van Ziyech te ontbinden. Door zijn goede prestaties en de sleutelrol die hij speelt in de titelstrijd, willen de Turken de 31-jarige aanvaller nu definitief vastleggen.

Hakim Ziyech scoorde dit seizoen 8 doelpunten in 21 wedstrijden voor Galatasaray. In zijn periode bij Chelsea kwam hij tot 14 doelpunten in 107 wedstrijden. Met de Engelse club won hij onder andere de Champions League, de Super Cup en het WK voor Clubteams.

Lees ook: Tweede kans voor Hakim Ziyech

Chelsea betaalde in 2020 34 miljoen euro aan Ajax voor Ziyech. De verwachting is dat de Londense club bij een definitieve transfer van Ziyech naar Galatasaray een transfersom kan opstrijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team