Zoeken

Malafide militairen gearresteerd in Nador

16 februari 2024 - 18:00 - Marokko

©

De Koninklijke Gendarmerie heeft in de regio Nador zeven militairen gearresteerd voor corruptie in verband met illegale immigratie. De verdachten zouden de overtocht van migranten vanaf de kust van Nador hebben vergemakkelijkt.

Drie van hen, waaronder een adjudant, hoofd van de hulptroepen in de kustgemeente Beni Chiker, en zijn adjunct, werden afgelopen weekend in voorlopige hechtenis genomen in de gevangenis van Ras-El-Maa. De overige vier soldaten worden in vrijheid vervolgd.

Lees ook: Marokkaanse militairen veroordeeld wegens ongehoorzaamheid

De zeven verdachten werden gearresteerd na een tip van het hoofd van de recherchebrigade van Nador. Hij betrapte hen op heterdaad terwijl ze migranten hielpen inschepen voor een overtocht naar Europa. In de auto van één van de militairen werd 40.000 dirham aangetroffen. Hij bekende dat dit geld afkomstig was van corruptiepraktijken, en noemde de adjudant en zijn adjunct als medeplichtigen.

Lees ook: Marokko: gendarmes en militairen bij grote drugszaak betrokken

Op basis van deze bekentenissen arresteerde de gendarmerie de adjudant en zijn adjunct. De adjunct bekende tijdens zijn verhoor dat hij samenwerkte met mensensmokkelaars. Bij een huiszoeking werd 250.000 dirham bij hem thuis aangetroffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team