Zoeken

Kickbokser Mohammed Jaraya blijft in de gevangenis

7 mei 2023 - 20:00 - Sport

©

Kickbokser Mohammed Jaraya wordt door het Nederlandse Openbaar Ministerie verdacht van handel in grote hoeveelheden cocaïne. Het kickbokstalent van Glory wordt sinds januari vastgehouden en zou in het milieu zitten van ’zware jongens’ en grof geld.

De 26-jarige Mohammed Jaraya, in de ring ook wel ’The Destroyer’ genoemd, zou volgens officier van justitie Jolanda Vermeulen schuldig zijn aan een grootschalige handel in drugs. Donderdagochtend was er in de rechtbank in Den Bosch een eerste tussentijdse zitting met de kickbokser. Hij vertelde via een videoverbinding vanuit de gevangenis in Roermond dat hij zijn profcontract bij boksorganisatie Glory ging verliezen waardoor heel zijn carrière op het spel zou komen te staan. De rechtbank had daar echter geen oor naar en besloot dat Jaraya moet blijven vastzitten, schrijft het AD.

Lees ook: Kickbokser Mohammed Jaraya blijft langer in cel

Mohammed Jaraya werd in januari van dit jaar opgepakt, maar de recherche vermoedde al langer dat hij contacten had in het criminele milieu. In juli 2021 ontplofte een granaat bij de slagerij van zijn vader in Den Bosch en op 10 februari 2022 ging een handgranaat af bij de sportschool waar hij trainde. Hij zou ook op een dodenlijst staan vanwege een ruzie in het criminele milieu, maar zijn advocaat beweert dat is aangetoond dit een loos alarm betreft. Officier van justitie Jolanda Vermeulen wilde dit echter niet bevestigen.

Lees ook: Kickbokser Jaraya beschuldigd van drugs- en wapenhandel

Justitie baseert zich met name op ontsleutelde berichten uit de cryptotelefoon van de bokser, waarin sprake is van onder meer handel in cocaïne en dure horloges. Volgens zijn advocaat is er in de zaak "geen grammetje drugs" gevonden en werd er maar één Rolex in beslag genomen. "Er zijn ook geen serieuze aanwijzingen dat Mohammed in de drugs zit." Het feit dat Jaraya een bekende bokser is zou volgens hem ook een reden zijn om hem vrij te laten. "Alle ogen zijn gericht op hem. Elke stap die hij zet, wordt uitvergroot. Hij wil alleen maar trainen, trainen en nog eens trainen. Hij wil niet dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. Deze strafzaak is voor Mohammed het gevecht van zijn leven", aldus advocaat Jan-Hein Kuijpers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team