Ziyech schiet Galatasaray naar nieuwe overwinning: Turkse titel lonkt

27 april 2024 - 14:00 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft Galatasaray vrijdagavond opnieuw naar de overwinning geleid in de Turkse Süper Lig. De Marokkaanse international scoorde de openingstreffer in de 3-0 zege op Adana Demirspor.

In een duel dat in de eerste helft nog weinig spektakel bood, deblokkeerde Ziyech de situatie kort na de rust. Op aangeven van Dries Mertens scoorde hij met zijn linkerbeen.

Galatasaray profiteerde optimaal van de openingstreffer van Ziyech. Kerem Demirbay verdubbelde de score nog geen tien minuten later, waarna Mauro Icardi in de blessuretijd de eindstand op 3-0 bepaalde.

Door de overwinning behoudt Galatasaray de koppositie in de Süper Lig. De ploeg van trainer Okan Buruk heeft nu 93 punten, zeven meer dan Fenerbahçe, dat deze zaterdag nog in actie komt tegen Besiktas.

Met nog vier speelronden te gaan lijkt Galatasaray op weg naar de Turkse landstitel. De ploeg verloor dit seizoen nog maar één wedstrijd en lijkt ongenaakbaar voor de concurrentie. Trabzonspor, de regerend kampioen, moet genoegen nemen met de derde plaats.