Zoeken

Sekstoerisme: Koeweiti voor de rechter in Marokko na dood jonge vrouw

28 april 2024 - 17:00 - Marokko

©

De Koeweitse mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van een 22-jarige Marokkaanse vrouw na haar val in een zwembad van een villa in Ouahat Sidi Brahim in Marrakech, verschijnen volgende vrijdag voor de rechtbank.

Afgelopen vrijdag stelde de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech het proces uit van de verdachten in de zaak van de dood van een jonge vrouw onder verdachte omstandigheden in een luxe villa. Allen verschijnen volgende vrijdag voor de rechtbank.

Lees ook: Sekstoerisme in Marrakech: AMDH woedend

Meerdere personen werden gearresteerd na de dood van de 22-jarige vrouw. Na hun verschijning voor de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech, besloot het Openbaar Ministerie een Koeweitse onderdaan en de Marokkaanse manager van het toeristencomplex waartoe de villa behoort, in voorlopige hechtenis te nemen. Zeven andere personen van Koeweitse nationaliteit zijn onder gerechtelijk toezicht geplaatst met een borgsom van elk 10.000 dirham. Drie jonge Marokkaanse vrouwen staan ​​ook onder gerechtelijk toezicht met een borgsom van elk 5000 dirham. Ze worden beschuldigd van het verleiden van een minderjarige, aanranding van de eerbaarheid zonder geweld, corruptie, aanzetting tot prostitutie en drugsgebruik.

Lees ook: Jonge vrouw vermoord na wilde avond in toeristencomplex Marrakech

Volgens de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten in Marrakech, komen de beschuldigingen tegen de verdachten niet overeen met de daden die hen worden toegeschreven. De organisatie oordeelt dat men niet van "aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige zonder geweld" kan spreken, aangezien verkrachting en seksuele uitbuiting van een minderjarige volgens de internationale mensenrechten als geweld worden beschouwd. De vereniging voegt toe dat de rechtbank de verdenking van mensenhandel heeft uitgesloten, wat een ernstige schending vormt van de mensenrechten en de nationale wet die deze strafbaar stelt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team