Zoeken

Marokko zet vaart achter WK 2030: moderne tribunes voor stadions

28 april 2024 - 14:00 - Sport

©

Het Nationaal agentschap voor openbare infrastructuur (ANEP) heeft een nieuwe internationale aanbesteding uitgeschreven voor de uitrusting van de tribunes van de stadions van Casablanca, Marrakech, Agadir en Fez, die geselecteerd zijn voor het WK 2030.

Eerder waren er al twee contracten toegekend: een Italiaans bedrijf zou de stadions van Casablanca en Marrakech voorzien van tribunes, terwijl een Marokkaanse onderneming de stadions van Agadir en Fez zou uitrusten. Het ANEP heeft deze contracten echter geannuleerd omdat de twee bedrijven hun technische en administratieve dossiers niet hadden vervolledigd.

Lees ook: Architectuur Grote Stadion Casablanca onthuld

Geïnteresseerde bedrijven en aannemers kunnen nu tot 16 uur op maandag 20 mei 2024 hun voorstellen indienen bij de Nationale maatschappij voor de bouw en het beheer van sportfaciliteiten (Sonarges), de bouwheer van het project, en het ANEP, de gedelegeerde bouwheer.

De kosten voor de uitrusting van de tribunes van het stadion van Casablanca worden geraamd op 35.718.660 dirham, die van het stadion van Marrakech op 19.192.128 dirham. De kosten voor de uitrusting van de tribunes van het stadion van Agadir bedragen 14.303.652 dirham en voor het stadion van Fez 4.593.900 dirham.

De bestelling omvat de levering en installatie van metalen tribunes met hun structuur en een HPL-laag, evenals individuele stoelen met rugleuning voor de toeschouwers, gestoffeerde stoelen met opklapbare zitting, stoelen met opklapbare armleuningen, fauteuils met armleuningen en stoelen en tafels van de nieuwste generatie voor journalisten en commentatoren, alsook stoelen voor personen met beperkte mobiliteit.

Lees ook: Marokko maakt stadions voor WK 2030 bekend

Deze uitrusting moet voldoen aan de FIFA-normen en de laatste Europese normen in dit gebied. De stoelen van de tribunes van de vier stadions moeten dus worden vervaardigd van polypropyleen van topkwaliteit, geverfd in de door de eigenaar van het project gewenste kleur, met een genummerde zitplaats op een aluminium plaat. Ze moeten ook brandwerend zijn, behandeld tegen UV-stralen en 100% recyclebaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team