Zoeken

Casablanca treedt hard op tegen oplichting op huizenmarkt

28 april 2024 - 15:00 - Marokko

©

De burgemeester van de regio Casablanca-Settat, Mohamed Mhidia, wil een einde maken aan alle vormen van oplichting en fraude ten opzichte van woningzoekenden. Hiervoor is een controle- en surveillanceoperatie gestart die gericht is op de activiteiten van verkoopkantoren van vastgoedbedrijven in Casablanca.

Tijdens deze operatie zullen de bevoegde autoriteiten alle documenten in verband met de oprichting van de vennootschappen controleren, evenals de eigendomstitels, bouwvergunningen en tijdelijke vergunningen voor het gebruik van openbaar domein. Deze controles zullen worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de lokale autoriteiten en ordediensten, meldt Hespress.

Lees ook: Tetouan opgeschrikt door enorme vastgoedfraude

De operatie werd besloten na klachten over oplichting door verschillende bedrijven via verkoopkantoren. In hun klachten aan de burgemeester en de centrale administratie uiten woningzoekenden onder meer hun ongenoegen over de plotselinge stopzetting van bouwprojecten, de annulering van reserveringen en het niet naleven van de oplevertijden van de woningen door sommige kleine projectontwikkelaars en bouwbedrijven.

Lees ook: Vastgoed: wereld-Marokkanen opgelicht door PJD-politicus

In plaats van notariële contracten met hun klanten te sluiten, eisen deze projectontwikkelaars voorschotten, die soms meer dan een derde van de totale prijs van de woningen bedragen, om, zo beweren ze, de bouwwerkzaamheden te kunnen starten. Om dergelijke oplichtingen te voorkomen, heeft de lokale overheid een reeks maatregelen genomen, waaronder de verplichting voor verkoopkantoren om voorafgaande toestemming te verkrijgen van de lokale autoriteiten en de controle van de documenten met betrekking tot de vastgoedprojecten en de verkoopprocessen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team