Zoeken

Afrika Cup: Roger Milla valt vlag van Marokko aan

16 februari 2024 - 13:00 - Sport

©

De Kameroense voetballegende Roger Milla heeft kritiek geuit op de Ivoriaanse aanvoerder Max-Alain Gradel. Gradel droeg de Marokkaanse vlag tijdens zijn ereronde na het winnen van de Afrika Cup 2023 met Ivoorkust.

"Het is zeer ongepast om met de Marokkaanse vlag op het podium te gaan," stelde Milla op de Ivoriaanse tv-zender La 3. "Marokko heeft niet bijgedragen aan de overwinning van Ivoorkust. Ivoorkust kwalificeerde zich op basis van de regels als beste derde."

Lees ook: Marokko: oefenduels om teleurstellende Afrika Cup te doen vergeten

Milla, die met Kameroen twee keer de Afrika Cup won, vervolgde: "Ik had liever gezien dat hij de Ivoriaanse vlag had genomen en met die vlag feest had gevierd met de supporters. Het is niet aan de spelers om dit te doen."

De uitspraken van Milla leidden tot felle reacties op sociale media. Sommige fans riepen hem op om "zijn glorieuze verleden te respecteren."

Lees ook: Ivoorkust viert Marokko na Afrika Cup-overwinning

Het is niet de eerste keer dat Roger Milla zich negatief uitlaat over Marokko. In 2022 stelde hij in een interview met TV5 Monde: "De Maghreb-landen zorgen altijd voor problemen. Ze creëren altijd chaos, dat vind ik echt jammer." Na die uitspraken bood Milla zijn excuses aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team