Zoeken

Zuid-Afrika wil toch Afrika Cup 2019 organiseren

4 december 2018 - 15:00 - Sport

┬ę

Zuid-Afrika heeft toch interesse in de organisatie van de Afrika Cup 2019. Eerder deze week liet de voorzitter van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond weten dat het kampioenschap hosten te duur zou zijn.

De Zuid-Afrikaanse minister van Sport Tokozile Xasa verklaarde begin deze week echter dat zijn land toch bereid was om de Afrika Cup te hosten, maar dat de Afrikaanse voetbalbond de Zuid-Afrikaanse voetbalautoriteiten nog niet had gecontacteerd.

"We zijn inderdaad geïnteresseerd in het organiseren van de Afrika Cup volgend jaar. We hebben alle infrastructuur en stadions om dit soort evenementen te organiseren, zoals we in 2010 deden met het FIFA-wereldkampioenschap, maar het is aan de Afrikaanse voetbalbond om contact met ons op te nemen. Wij zijn in ieder geval bereid om de organisatie over te nemen.", aldus de bewindsman.

Russell Paul, voorzitter van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond SAFA, oordeelde enkele dagen geleden dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat zijn land een dossier zal indienen omdat minstens 10 miljoen dollar nodig was en dat zijn regering niet bereid was om de organisatie te financieren.

De Afrikaanse voetbalbond besloot vrijdag de organisatie van de Afrika Cup 2019 van Kameroen te ontnemen. Marokko is samen met Zuid-Afrika favoriet om het kampioenschap te hosten.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team