Zoeken

Zoon Marokkaanse miljardair koopt villa van 15 miljoen dollar in Miami

7 mei 2024 - 19:00 - Wereld

©

Malik Sefrioui, 33 jaar oud en vicepresident van de in Casablanca gevestigde cementgroep Ciments de l’Atlas-Ciments de l’Afrique, heeft een villa aan zee op Hibiscus Island in Miami Beach gekocht voor 15,375 miljoen dollar. Sefrioui is de zoon van vastgoedmagnaat Anas Sefrioui en is getrouwd met Kenza Akhannouch, de dochter van de Marokkaanse premier.

De villa, gebouwd in 1930, werd verkocht door Paul Morelli, een sieradenontwerper wiens exclusieve collecties worden verkocht bij Mayors, Neiman Marcus en Bergdorf Goodman. Makelaars Danny Hertzberg van Jills Zeder Group bij Coldwell Banker vertegenwoordigden de verkoper en David Solomon van Berkshire Hathaway HomeServices EWM Realty vertegenwoordigde de koper, aldus de Miami Herald. De woning was in 2021 verkocht voor 11,5 miljoen dollar, wat betekent dat Morelli een winst van 37% op zijn investering heeft behaald. De prijzen van soortgelijke woningen in de omgeving zijn de laatste tijd sterk gestegen.

Lees ook: Grootse huwelijk verbindt machtigste Marokkaanse families

De villa, gelegen op 394 S. Hibiscus Dr, heeft twee verdiepingen en telt zes slaapkamers, zeven badkamers, een zwembad en een aanlegsteiger. De waterkant strekt zich uit over 30 meter langs Biscayne Bay met een adembenemend uitzicht op Palm Island, de skyline van Miami en de horizon. Malik Sefrioui is van plan om de villa, die voor het laatst in 2006 werd gerenoveerd en uitgebreid, te slopen en te herbouwen, zoals gebruikelijk is op Hibiscus Island. Hij kan er ook voor kiezen om het te verkopen. Bronnen dichtbij de transactie bevestigen dit. De wet op de stadsontwikkeling in Zuid-Florida uit 2023, die van toepassing is op gebouwen die worden bedreigd door de stijgende zeespiegel, geeft eigenaren het recht om ze te slopen. De laatste woning van Al Capone in Palm Island en een parel van Alfred Browning Parker in Coral Gables werden onlangs gesloopt op basis van deze nieuwe wet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team