Zoeken

Zoon Marokkaanse consul Den Bosch was leider inlichtingendienst Daesh

26 november 2018 - 11:56 - Wereld

©

Mohamed Amine Boutahar, de zoon van de voormalige consul van Marokko in Den Bosch, zou jarenlang één van de leiders van de inlichtingendienst van de terroristische organisatie Daesh zijn geweest.

Boutahar, die de bijnaam Abou Obeida al-Maghribi droeg, werd in Rabat geboren maar groeide op in Nederland en had de Nederlandse nationaliteit. Hij was met een psychologe getrouwd en had twee kinderen.

Volgens het nieuw boek van de Franse journalist Matthieu Suc stond Boutahar "heel hoog in de hiërarchie van Daesh" en was "een van de leiders van hun geheime dienst", belast met het "ontmaskeren van spionnen".

Suc vertelde aan het AD dat Boutahar in 2013 en 2014 in Syrië was en dat hij er uiteindelijk werd doodgeschoten op verdenking van verraad. Hij werd ervan verdacht voor de Britten te spioneren en moest worden onthoofd. Toen hij zich verzette kreeg hij een kogel door het hoofd.

Zijn vrouw, die hem met hun kinderen achterna was gereisd, bevestigde zijn dood in september 2014 tijdens een telefonisch gesprek met zijn moeder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team