Zoeken

Spanje beveelt uitlevering verdachte schietpartij Marrakech

29 november 2018 - 11:40 - Wereld

©

De Spaanse justitie heeft de uitlevering bevolen van een man die ervan wordt verdacht een jaar geleden aan de schietpartij op het café La Créme in Marrakech te hebben deelgenomen.

De 33-jarige verdacht werd in augustus in de Balearen aangehouden en behoort tot de criminele bende van Gwenette Martha die in 2014 met ruim 80 kogels werd doodgeschoten.

Op 2 november 2017 openden twee mannen op een motorfiets het vuur op café La Créme in een hippe wijk van Marrakech. Twaalf kogels werden gelost op een student Geneeskunde, zoon van een rechter. De jongeman kreeg 9 kogels in het hoofd en 3 in de borst. De jonge vrouw die hem vergezelde werd in de buik geraakt maar overleefde. Een derde persoon raakte ook gewond door een kogel. Later bleek dat de schutters zich hadden vergist en in werkelijkheid de eigenaar van het café wilden vermoorden.

De Spaanse autoriteiten hebben geen details gegeven over de identiteit van de verdachte noch over het land aan wie hij wordt uitgeleverd. Zowel Nederland als Marokko eisen de man op.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team