Zoeken

Zonnecentrale Ouarzazate: schade al hersteld na aardbeving

1 oktober 2023 - 17:30 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Energie heeft laten weten dat de energie-infrastructuur geen schade heeft opgelopen tijdens de aardbeving in Al Haouz, behalve de zonne-energiecentrale in Ouarzazate waar "lichte" schade werd vastgesteld en al is hersteld.

"Lichte schade" werd waargenomen aan sommige apparatuur van de Noor-centrale en "is hersteld", meldt het ministerie in een verklaring aan EFE, waarin wordt verzekerd dat "alle energie-installaties normaal werken", evenals de nucleaire faciliteiten.

Lees ook: Marokko: "Snelle wederopbouw" met "alle beschikbare middelen"

Het ministerie van Energie bevestigt ook dat de aardbeving de continuïteit van de energievoorziening (diesel, benzine, butaangas en vliegtuigbrandstof) niet heeft beïnvloed. "Het ministerie heeft een grondige controle uitgevoerd op het versturen van olietankers in de getroffen gebieden om de bevoorrading onder optimale omstandigheden en continu te verzekeren", aldus de afdeling.

Lees ook: IMF bevestigt miljardenlening aan Marokko

Na de aardbeving werd "geen fundamentele verandering" opgemerkt in de mijnbouwactiviteiten, voegt het ministerie toe, met de vermelding dat technische controles van verschillende ondergrondse mijndeposito’s en bovengrondse installaties werden uitgevoerd in samenwerking met mijnbouwbedrijven om "mogelijke schade en risico’s te beoordelen en te beperken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team