Zoeken

Zomervakantie Marokko: verplichte uitrusting in boten (lijst)

18 juni 2020 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De zomeroperatie Marhaba 2020 voor Marokkanen in het buitenland die de vakantie in Marokko doorbrengen, heeft veel vertraging opgelopen vanwege de coronavirus pandemie. Het seizoen is niet helemaal verloren en de voorbereidingen om de zomeroperatie toch door te laten gaan zijn volop aan de gang.

Marokko verwacht dat ondanks de actuele gezondheidscrisis in de wereld, honderdduizenden Marokkanen de zomervakantie in hun land van herkomst zullen willen doorbrengen. Om dat vlot en veilig te laten verlopen werden een aantal strenge maatregelen getroffen. Ook rederijen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om passagiers naar Marokko te mogen vervoeren.

Deze maatregelen werden bekendgemaakt tijdens een videoconferentie van het ministerie van Vervoer en de rederijen. Veerboten die de oversteek tussen Europa en Marokko deze zomer zullen verzorgen moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

 Volledige ontsmetting van de boten.
 4 m2 per passagier voorzien.
 Een ruimte voorzien om passagiers die tijdens de oversteek coronasymptomen vertonen af te zonderen.
 Open buffetten en andere formules waarbij voedselproducten niet beschermd zijn vermijden.
 Voldoende wasbakken met zeep voorzien waar passagiers gemakkelijk hun handen kunnen wassen.
 De vervanging van airconditioning door ventilatie.
 Het personeel moet getraind zijn en kennis hebben van de procedures om hun gezondheid en die van de passagiers te beschermen.
 Salons en andere zitruimtes moeten worden aangepast om de sociale afstand van een meter te respecteren, door de verwijdering of afzondering van zetels en stoelen.
 Diensten aan boord (catering, accommodatie, winkels) moeten aan de veiligheids- en preventieregels voldoen, met extra aandacht voor sociale afstand.
 Contactpunten zoals de balie moeten met plexiglas worden afgeschermd.
 Desinfecterende handgel bij het instappen en in de gemeenschappelijke ruimtes voorzien.
 Borden plaatsen en video- en audioberichten uitzenden om passagiers te informeren over de hygiënische regels, sociale afstand en het verplicht dragen van een mondmasker.

Bladna.nl