Zoeken

Zomeroperatie Marhaba 2020: aantal voorziene boten bekend

16 juni 2020 - 16:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De zomeroperatie Marhaba 2020 moest oorspronkelijk op 5 juni van start gaan maar werd uitgesteld vanwege de coronavirus pandemie. De start van de operatie wordt begin juli verwacht.

Strenge maatregelen werden getroffen om de aankomsten in luchthavens en havens veilig te maken voor de reizigers en het personeel.

Naast een verplichte coronatest, die in het land van verblijf of bij aankomst in Marokko kan worden verricht, zullen alle wereld-Marokkanen die de vakantie in het koninkrijk komen doorbrengen, aan een reeks strenge maatregelen worden onderworpen.

Toerismeprofessionals hopen op de zomerperiode en de komst van in het buitenland gevestigde Marokkanen om het seizoen te redden maar vrezen dat de strenge maatregelen veel vakantiegangers zal afschrikken.

Voor Marhaba 2020 werden 28 boten voorzien:

 Tanger Med-Algeciras: 10 boten
 Tanger Med-Motril: 1 boot
 Tanger stad-Tarifa: 4 boten
 Nador-Almeria: 2 boten
 Nador-Motril: 1 boot
 Al Hoceima-Motril: 1 boot
 Tanger Med-Barcelona-Savona: 1 boot
 Tanger Med-Barcelona-Genua: 3 boten
 Tanger Med-Barcelona-Sète: 3 boten
 Nador-Sète: 1 boot
 Nador-Barcelona: 1 boot

Opmerkelijk is dat Marokko dit jaar niet van plan is Sebta en Melilla bij de zomeroperatie te betrekken. Rabat wil de twee enclaves in het noorden van het land financieel verstikken en overweegt daarom de grenzen in juli en augustus dicht te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team