Zoeken

Zineb El Rhazoui wint rechtszaak tegen rapper Booba

7 april 2023 - 11:00 - Wereld

©

Het vonnis is geveld. De rechtbank van Nanterre in Frankrijk heeft de bekende rapper Booba veroordeeld wegens het beledigen van journaliste Zineb El Rhazaoui in 2019.

Booba zal een schadevergoeding van 5000 euro moeten betalen aan Zineb El Rhazoui, die hij in 2019 had beledigd. Op Instagram had Booba opgeroepen om het leven te verzieken van de voormalige journaliste van Charlie Hebdo. "Laten we het leven van deze grote stinkende rotzooi verpesten", verklaarde hij toen. Deze beledigende opmerking kwam na een omstreden oproep van Zineb El Rhazaoui. "De politie moet met scherp schieten", had de Marokkaanse journaliste verklaard als reactie op gewelddadige incidenten in Mantes-la-Jolie, wat felle reacties van internetgebruikers had uitgelokt, waaronder ook de rapper.

Lees ook: Omstreden Marokkaanse journaliste Zineb El Rhazoui niet welkom in Nederland

Beide partijen waren afwezig tijdens de hoorzitting in maart en bij de uitspraak op dinsdag 4 april 2023. "De rechtbank heeft deze zaak in proportie gebracht door de boete en schadevergoeding te verlagen", aldus de advocaat van de rapper, Yann Le Bras. De officier van justitie had een schadevergoeding van 10.000 euro geëist tegen de Frans-Senegalese rapper.

Bladna.nl