Zoeken

Ziekenhuis Rabat wil Siamese tweeling uitzetten

13 juli 2014 - 20:27 - Marokko

©

Een vijf maanden oude Siamese tweeling riskeert uit het Ibn Sina kinderziekenhuis in Rabat te worden gezet. De baby’s werden afgelopen februari kort na hun geboorte in het kinderziekenhuis opgenomen.

Volgens de moeder van de jongetjes, Mohamed en Ahmed, wil het ziekenhuis haar kinderen wegsturen ondanks hun toestand, omdat ze de financiële middelen niet heeft om hen te laten opereren.

Khadija, 25, vertelde aan Akhbar Al Yaoum dat ze enkele dagen geleden van de directie van het ziekenhuis te horen kreeg dat ze met haar kinderen niet meer welkom was en plaats moest maken voor andere patiënten.

Mohamed en Ahmed kunnen in Marokko niet geopereerd worden, waar nog nooit een Siamese tweeling gescheiden werd.

De ingreep zou extra delicaat zijn omdat Mohamed en Ahmed maar drie voeten en één geslachtsdeel hebben en dezelfde bekken delen. Bovendien weigert het meest gezond kind borstvoeding en voedt zich enkel via zijn broer, die daardoor erg verzwakt is.

Om de Siamese tweeling te opereren is een miljoen dirham nodig. De ingreep zou dan in een ziekenhuis in de Saoedische hoofdstad Riyad kunnen worden uitgevoerd. In het ziekenhuis werden eerder andere Siamese tweelingen met succes gescheiden.

De ouders van Mohamed en Ahmed, afkomstig uit Larache waar de kindjes geboren werden, hopen dat een vereniging of goede ziel hen zal helpen met de kosten van de operatie om de tweeling te redden.

Enkele jaren terug waren Hafsa en Ilham, een Siamese tweeling uit Rabat, in Saoedi-Arabië gescheiden. De succesvolle ingreep duurde ruim 17 uur. In 2008 had Koning Abdullah van Saudi-Arabië eveneens de medische ingreep op een andere Siamese tweeling uit Rabat betaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team